Литва призова за координиран отговор на руски законопроект за евентуално преразглеждане

...
Литва призова за координиран отговор на руски законопроект за евентуално преразглеждане
Коментари Харесай

Литва призова за координиран отговор на руските планове за морските граници

Литва прикани за съгласуван отговор на руски законопроект за вероятно преразглеждане на морските граници на Русия в Балтийско море, заяви Българска телеграфна агенция.

" Продължаваме да работим с нашите съседи и сътрудници както в Европейски Съюз, по този начин и в НАТО, с цел да осигурим обединен отговор на ситуацията ", съобщи през днешния ден премиерката Ингрида Шимоните във Вилнюс.

На уеб страницата на съветското държавно управление бе оповестен законопроект на Министерството на защитата. В него бе оповестено преразглеждане на морските граница във Финския залив и към съветския анклав Калининград, който граничи с Литва. Това провокира безпокойството на прилежащите страни.

Малко по-късно законопроектът изчезна от уеб страницата, без за това да бъде посочена причина.

Шимоните сподели, че една или две промени биха могли да бъдат направени въз основа на някои съглашения, само че проектите на Кремъл остават неразбираеми.

" Смятам, че съветските управляващи съзнателно желаят това да не бъде разяснено. Те желаят то да остане неразбираемо и да причинят опасения и боязън ", съобщи тя и добави, че няма причина за безпокойствие.

Литва извика съветския дипломат в отговор на информацията за проекта.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР